Inloggen P&O medewerkers

Nieuwsbrief 3

30 september 2013
In deze derde uitgave van de nieuwsbrief van mobiliteitsidee lees je welke ontwikkelingen er waren in september met betrekking tot het mobiliteitscentrum.
Wat gebeurde er de afgelopen maand bij mobiliteitsidee?
 
We zijn alweer een maand verder sinds de vorige nieuwsbrief uitkwam. In die maand hebben we niet stil gezeten. Wat is er zoal gedaan in september:
 
  • Met de P&O medewerkers van de 10 deelnemende besturen is een kennismakingsgesprek gevoerd. Dit leverde onder andere veel informatie op over de groei/krimp van het aantal leerlingen de komende jaren, de leeftijdsopbouw van het personeelsbestand en andere actuele ontwikkelingen en personele zaken.
Naast overeenkomsten zijn er ook verschillen tussen de verschillende besturen. Het is boeiend om de overeenkomsten met elkaar te verkennen. Daarnaast kunnen we ook leren van de onderlinge verschillen. Er zijn volop kansen en mogelijkheden voor samenwerking, uitwisseling en mobiliteit. In de komende periode zullen deze met de P&O medewerkers worden verkend. Samen streven we ernaar om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen en behoeften van individuele leerkrachten, scholen en bestuurlijke vraagstukken..
 
 
  • De website www.mobiliteitsidee.nl werd door een aantal medewerkers bezocht. We hopen dat de komende maanden het aantal bezoekers van onze site gestaag zal groeien. Op de site vind je de laatste nieuwtjes en vacatures. Interessant voor iedereen die graag op de hoogte is van wat er op personeelsgebied zoal speelt in het onderwijs in onze regio.
 
 
  • Om het mobiliteitscentrum nog meer onder de aandacht te brengen is er bovendien een poster ontwikkeld. Hangt hij al bij jou op school? De poster prikkelt en nodigt uit om na te denken over de vraag: "Is het al jouw mobili-tijd??"
 
 
  • Op 26 september was er een gastspreker aanwezig bij het P&O-overleg. André Melief, in dienst bij Optimus, kwam vertellen over de mogelijkheden van detachering bij een vervangerspool. Detachering betekent dat je voor een ander bestuur gaat werken maar dat je in dienst blijft bij je huidige werkgever. Hierop zijn nogal wat regels van toepassing. André kreeg heel wat vragen op zich afgevuurd. Het was een heldere toelichting op een complexe materie.
 
IDEE-tjes
 
 
  • Heb je de poster van Mobiliteitsidee al zien hangen op je school? Nog niet? Vraag er gerust naar bij je directeur/teamleider.
 
 
  • Je zou best wel eens (tijdelijk) op een andere school of voor een ander bestuur willen werken maar je twijfelt over je rechtspositie. Op de afdeling P&O kun je op al je vragen antwoord krijgen.
 
 
  • Regelmatig staan er vacatures op de site van het mobiliteitscentrum. Dit kunnen vacatures zijn binnen je eigen bestuur maar ook bij andere IDEE-besturen.
Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.mobiliteitsidee.nl
 
 
  • Als je iets hebt voor in deze nieuwsbrief (bijv. een eigen ervaring met betrekking tot mobiliteit, een interessant artikel, een stelling enz. enz.) dan kun je die sturen naar info@mobiliteitsidee.nl  zodat we dit, indien relevant, in een volgende nieuwsbrief kunnen plaatsen.